dimecres, 7 de novembre del 2012

Ara és l'hora del poble, ara és l'hora dels estudiants!!


Arran de la passada diada del Principat i de la massiva manifestació independentista, Convergència i Unió convocà eleccions anticipades al Parlament de la Generalitat. Més enllà de l'estratègia de CiU de camuflar l'agressiva i inhumana política de retallades sota el paraigües d'un sobiranisme minsament fronterer, sense cap intenció de trencar amb el poder establert, tant sols canviar-lo de mans per poder seguint esquarterant-ho tot amb impunitat, la Candidatura d'Unitat Popular ha decidit fer el pas perquè l'Esquerra Independentista sigui present a les institucions. Davant la importància d'amplificar el nostre discurs socialment just, des del SEPC volem mostrar el nostre suport a la Candidatura d'Unitat Popular perquè esdevingui un front de lluita més per a la consecució d'uns Països Catalans lliures i socialistes.

Són temps difícils per l'ensenyament públic, des de les llars d'infants fins a les universitats. Tots els mals auguris de les que lluitàvem contra el Pla Bolonya no només s'han complert, sinó que s'han agreujat amb la recent la crisi-estafa neoliberal. Augment del 66% del preu de la matrícula a les universitats públiques, política d'acomiadaments de professors i PAS, control dels plans d'estudis per part del capital privat, augment d'alumnes per aula, devaluació del català als centres, taxes per estudiar un cicle formatiu, finançament públic d'escoles religioses i sexistes, eliminació de la possibilitat per compaginar estudis i jornada laboral... Per tots aquests motius donem el nostre aval a la CUP, perquè alci la veu a la seva cara, als que volen fer de l'ensenyament un negoci més. No són retallades, són privatitzacions.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als centres educatius dels Països Catalans, volem manifestar les següents consideracions:
- Reivindiquem la Unitat Popular a les institucions com una eina més per assolir els nostres objectius.
- La lluita als centres educatius i l'organització estudiantil continua sent la nostra prioritat.
- Només la CUP pot i ha de traslladar les reivindicacions de les estudiants a les institucions.

A més a més el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigim:
- L'aturada dels reformes educatives encaminades a la seva progressiva privatització.
- L'obertura d'un espai de diàleg per tal de construir entre totes un nou marc educatiu al conjunt dels Països Catalans
- Un ensenyament públic, popular, de qualitat, català i antipatriarcal

El dia 25 de novembre farem sentir la nostra veu a les institucions, i no callarem. No callarem davant el menyspreu del govern vers el dia en què es commemora la lluita contra les violències de gènere. El dia 25 alça la veu contra les violències de gènere, alça la veu per la Unitat Popular. Tal com deia Joan Fuster: O ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble. O ara o mai”.

Digues sí als Països Catalans. Treballem per l'independència i socialisme. ARA ÉS L'HORA DEL POBLE, ARA ÉS L'HORA DELS ESTUDIANTS!!