dijous, 22 de novembre del 2012

La Unitat Popular a la Universitat de Barcelona


Una vintena de persones van assistir el passat divendres 16 de novembre a la xerrada coorganitzada per el nucli de SEPC de Diagonal i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) de la Universitat de Barcelona, titulada “La Unitat Popular a la Universitat de Barcelona”.

L'acte va començar amb la intervenció d'una militant del nucli de UB-Diagonal tot explicant l'estratègia d'unitat popular que basteix el SEPC dins la universitat de Barcelona aglutinant tant la participació en espais legítims de presa de decisions com són les Assemblees de Facultats i la participació institucional dins els diversos Claustres i Consells de Govern. També vam expressar el nostre rebuig a les diverses candidatures al rectorat.
Posteriorment, el membre del sindicat de treballadores COS Eduard Antequera va exposar la lluita sindical contra l'externalització de personal i degradació de les condicions laborals dins d'un ens públic com ho és la Universitat i també va fer un anàlisi crític respecte les propostes de les diverses candidatures al rectorat.
Finalment, Clara Camps, activista en defensa de la universitat pública a la PUDUP i membre de la llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per la demarcació de Barcelona va mostrar la postura de la CUP vers la gestió de les universitats públiques i la seva imminent privatització, tot concloent que la Universitat havia de ser un espai de gestió completament pública i que fomentés el coneixement crític a l'estudiantat.