dimarts, 26 de febrer del 2013

Passi del documental Operació Garzón a la Facultat de Dret

Unes trenta-cinc persones van assistir el passat 20 de febrer al passi de vídeo i posterior col·loqui sobre el documental Operació Garzón. 20 anys després, produït per Llibertat.cat i que ha estat possible gràcies al micromecenatge, via Verkami, de 277 persones que han aportat els 10.725 euros recollits per auto finançar-lo  

El documental ens explica a través dels detinguts i torturats l'any 1992 la coneguda "Operació Garzón", la pitjor operació repressiva cap a l'independentisme català i el seu entorn. Detencions aleatòries, seguiments indiscriminats i tortures. Tortures que no es van investigar mai, fins que deu anys més tard, el Tribunal Europeu d'Estrasburg va condemnar l'estat espanyol a pagar una indemnització als denunciants per no haver investigat el cas.

Posteriorment, l'ex-militant de Terra Lliure i membre de Llibertat.cat, torturat en aquesta operació Carles Benítez, i el membre d'Alerta Solidària Xavier Pellicer, van culminar la intervenció amb unes paraules que van servir d'antídot a la memòria.
Des del SEPC Diagonal, animem a l'estudiantat a recuperar la memòria d'aquells que van lluitar per una terra lliure.

Visca la terra!